Vánoční otevírací doba: 23. - 26. 12. ZAVŘENO / 27. - 29.12. OTEVŘENO / 30.12. - 1.1. ZAVŘENO // 2.1. INVETURA - ZAVŘENO

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Zdravé florentýnky

Zdravé florentýnky

Upečte si zdravější křupavé florentýnky plné chuti mandlí.

Počet porcí: 1 forma na biskupský chlebíček
Doba přípravy: 15 min. příprava + cca 1 hod. pečení + 2-3 hod. odpočívání chlebíčku
Náročnost: 1
Hodnocení:

Příprava

Suroviny

  • 4 bílky
  • špetka soli
  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g neloupaných mandlí
  • 40 g fruktózy či třtinového cukru
  • 30 g sušeného sójového nápoje Zajíc
  • šťáva z půlky citrónu a nastrouhaná kůra

Sníh ušlehejte se špetkou soli a opatrně vmíchejte všechny sypké ingredience, až vznikne tekuté těstíčko. Dochuťte citrónovou šťávou a kůrou. Nakonec přimíchejte mandle. Nalijte do vymazané a kokosem vysypané formy (malá forma na biskupský chlebíček – obdélníková) a pečte cca 45 minut na 170 °C. Vyklepněte a zabalte do utěrky. Nechte 2 až 3 hodiny odpočinout. Pak nakrájejte na tenké plátky a sušte na plechu při 70 °C, dokud nejsou plátky křupavé.

Za recept děkujeme Terezce z blogu Zadelano.cz :)


Další recepty a tipy


Objednejte si dárkový balíček na míru

S blížícím se adventním obdobím jsme spustili novou službu - Dárkový balíček na míru!

Číst článek >
Ovesné koláčky s marmeládou a brusinkami

Úžasně jemné koláčky provoněné máslem.

Vyzkoušet recept >
Jak na halloweenskou dýni

Pohádkově strašidelné dýně se vyřezávají na konci měsíce října, ještě před dušičkami. My vám…

Číst článek >